Overschrijven kenteken scooter

Sinds januari 2007 dienen ook alle bromfietsen, brommers en scooters een kenteken te hebben.

Eerder was dit ook wel zo, alleen nu kan het RDW automatisch controleren of het desbetreffende voertuig verzekerd is. Is dit niet het geval dan krijgt de eigenaar automatisch een boete thuis gestuurd, een verzekering is nl. wettelijk verplicht. Zodra je een scooter koopt of verkoopt, zorg dan voor het overschrijven kenteken scooter.

Het kenteken bestaat uit een deel IA, een deel IB en een deel II.

In principe bevatten de kentekendelen voor een scooter dezelfde gegevens als de kentekendelen voor auto, aanhanger en caravan: deel IA bevat de technische gegevens en het bouwjaar, deel IB de eigenaarsgegevens en deel II is voor overschrijven kenteken scooter.

Voor overschrijven kenteken scooter dien je minimaal 16 jaar te zijn.

Je kunt bij het postkantoor terecht en neem je identiteitskaart mee. Voor het overschrijven kenteken scooter dien je kenteken deel IB en deel II mee te nemen naar het postkantoor. Je krijgt een vrijwaringsbewijs mee voor de oude eigenaar. Meestal zal de oude eigenaar je pas het kenteken deel IA geven als jij hem het vrijwaringsbewijs hebt gegeven. Informeer bij het postkantoor wat de kosten voor het overschrijven kenteken scooter zijn.