Overschrijven kenteken postkantoor

U heeft zelf uw eigen auto te koop gezet en voor uw auto is belangstelling.

U maakt een afspraak voor het inspecteren van de auto, het maken van een proefrit en de koper geeft aan de auto te willen kopen. Om het kenteken van uw naam op de naam van de nieuwe eigenaar te laten zetten, kunt u gebruik maken van de service overschrijven kenteken postkantoor. Bij het verkopen van de auto heeft u alle drie de delen van het kentekenbewijs nodig. Mocht u deze niet meer in uw bezit hebben, dan kunt u een nieuwe versie aanvragen via de RDW. Voor het overschrijven kenteken postkantoor zijn het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs nodig. Daarnaast moet de koper zich kunnen legitimeren tijdens het overschrijven kenteken postkantoor.

Nadat het kenteken is overgeschreven, ontvangt de koper als bewijs van overschrijven kenteken postkantoor een vrijwaringsbewijs.

Dit vrijwaringsbewijs is voor de verkoper en levert het bewijs dat de auto niet meer op zijn of haar naam staat.
Door het overschrijven kenteken postkantoor wordt de RDW ingelicht over de wisseling van eigenaar en wordt de motorvoertuigen belasting automatisch geregeld.Denkt u nog wel aan het doorgeven van de verkoop aan de maatschappij van uw autoverzekering?