Overschrijven kenteken caravan

Caravans zwaarder dan 750 kilogram hebben sinds 2002 een eigen kentekenbewijs met bijbehorende kentekenplaat.

Het is van groot belang dat bij de koop of de verkoop van een caravan het kenteken op de naam van de nieuwe eigenaar gezet worden. Het overschrijven kenteken caravan is van belang omdat hiermee duidelijk is wíe de rechtmatige eigenaar van de caravan is. Je kan in Nederland een kenteken op jouw naam laten zetten als je minimaal 18 jaar bent en in Nederland woont.

Er zijn verschillende plaatsen waar het overschrijven kenteken caravan geregeld kan worden.

Als het bedrijf waar je je caravan gekocht hebt een door de RDW erkend bedrijf is dat bevoegd is om voertuigen over te schrijven (TV-bevoegdheid) dan kan deze direct na de koop door dat bedrijf op de juiste naam gezet worden.
Is de caravan bij een particulier of bij een bedrijf gekocht dat niet erkend is door de RDW, dan kan je bij het postkantoor terecht voor het overschrijven kenteken caravan. Met een geldig legitimatiebewijs zetten ze het kenteken hier op jouw naam. Verder is voor het overschrijven kenteken caravan ook het overschrijvingsbewijs en een kentekenbewijs nodig. Het is belangrijk het overschrijven kenteken caravan goed te regelen, voordat je met je nieuwe aanwinst de weg opgaat!