Kosten overschrijven kenteken

Wanneer een koopovereenkomst gesloten is tussen verkoper en koper van een auto, moet het kenteken over geschreven worden.

Hiermee wisselt de eigenaar van de auto op papier. De kosten overschrijven kenteken moeten worden betaald, het maakt niet uit door welke partij. Vaak neemt de koper de kosten overschrijven kenteken op zich. Bij het overschrijven van het kenteken moet de koper verplicht aanwezig zijn, de verkoper is niet verplicht hierbij aanwezig te zijn. De volgende documenten zijn nodig bij het overschrijven van het kenteken: identiteitsbewijs van de nieuwe eigenaar, alle autopapieren, tenaamstellingsbewijs en overschrijvingsbewijs.

Het overschrijven kan bij de grotere postkantoren.

Vaak zijn de postkantoren ook op zaterdags geopend, u kunt de kosten overschrijven kenteken voldoen in het weekend. Koopt u uw auto bij een garage, dan kan het overschrijven ook vaak bij de garage. De kosten overschrijven kenteken kan dan ook bij de garage worden voldaan. De kosten overschrijven kenteken bedragen circa 10 euro.
Tot slot krijgt u een Vrijwaringsbewijs als bevestiging dat de auto toebehoort aan een nieuwe eigenaar. Dit belangrijke bewijs blijft in handen van de verkoper. De verantwoordelijkheid ligt direct na het overschrijven bij de koper. Het is daarom belangrijk de auto vooraf te verzekeren.